Styreleder i NESO, Arild Østgård (fra venstre), Kjell Arne Olsen, Kirsten Bones Olsen og administrerende direktør i NESO, Ruben Jensen. Foto: NESO

NESO-prisen til voksende Bjerkvik-bedrift

NESO-prisen for 2015 er tildelt gründerne Kjell Arne Olsen og Kirsten Bones Olsen i Bjerkvik-bedriften Visinor.

Det skriver NESO (Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon) i en pressemelding mandag. 

NESO-prisen ble utdelt av styreleder Arild Østgård under organisasjonens årsmøte i Svolvær nylig.
– Dette var veldig overraskende. Jeg hadde ikke i tankene at prisen skulle tilfalle oss, og jeg ble veldig rørt, sier gründer Kirsten Bones Olsen i pressemeldingen.
I statuttene for prisen heter det at prisen kan tildeles en medlemsbedrift eller medarbeider som siste år eller gjennom flere år har utmerket seg positivt innenfor bygge- og anleggsbransjen med hensyn til nytenkning og utvikling.
– Visinor er i dag det nærmeste du kommer en riksentreprenør, uten å være det, sier Østgård i pressemeldingen.
Selskapet startet som Betongrenovering i Bjerkvik i 1989. I dag har bedriften 85 ansatte og en omsetning i 2014 på 185 millioner kroner. Det som startet med betongrenovering av bruer, kaianlegg og bygg, har utviklet seg til å også inkludere fjellsikring. I 2005 kjøpte bedriften Monans fjellsikring fra Kristiansand, og har i dag avdelingskontorer og lager på Råde i Østfold, Hell i Trøndelag, samt prosjektkontor i Bergen og Voss.
Alle selskapene organiseres under en paraply eller holdingsselskapet Visinor, med fire driftsselskaper, deriblant et importselskap.