Salgs- og markedsdirektør, Henning Johansen i Byggmakker. Foto: Byggmakker

Fire av ti avhengige av å pusse opp

40 prosent av de spurte i en undersøkelse oppgir at oppussingsarbeid kan være avhengighetsskapende.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding mandag.

Oppussingsavhengigheten oppstår, ifølge meldingen, fordi et konkret oppussingsprosjekt gjerne avdekker nye oppussingsbehov. For de fleste er likevel oppussing en lystbetont affære, og soverommet er det rommet vi synes er aller morsomst å pusse opp, skriver Byggmakker.

Tallene kommer fra en spørreundersøkelse som YouGov har gjennomført på bestilling fra byggevarekjeden. 1.009 nordmenn har kommet med sine svar til undersøkelsen.

– Mange opplever at nye vedlikeholdsbehov oppstår når man først starter å pusse opp boligen sin. Maler man soverommet, opplever man fort at både lister og dører ser gamle ut og dermed også blir fornyet, sier salgs- og markedsdirektør, Henning Johansen i Byggmakker.

57 prosent av de spurte oppgir at de liker å utføre oppussingsoppgaver i hjemmet selv, og soverommet troner øverst på listen over de rommene nordmenn synes er aller morsomt å pusse opp.

55 prosent synes det er morsomt å pusse opp soverommet. Nesten like mange (54 prosent) synes det er morsomt å pusse opp stuen. Loft og boder er de rommene som de færreste synes er morsomt å pusse opp.

– Stue og soverom er de oppholdsrommene i hjemmet vi tilbringer mest tid og som det er viktig å trives i. Samtidig vil de fleste vedlikeholdsoppgavene knyttet til disse rommene handle om typisk overflateoppussing som maling, tapetsering og gulvlegging, alle relativt enkle og lystbetonte oppgaver som de fleste klarer å utføre på egenhånd og som man ser umiddelbare resultater av, sier Johansen.

– Å pusse opp en bod eller loft handler mer om å skape praktiske og gode lagringsmuligheter. Kanskje ikke så morsomt, men for mange likevel nødvendig, sier Johansen.