Trenger milliarder – får millioner til Østfold-veiene

Oppgradering av veiene i Østfold vil koste mellom tre og fem milliarder kroner. Samtidig har fylkeskommunen åtte millioner i tilgjengelige midler.

Det skriverNRK Østfoldi en artikkel på sine nettsider.

– Dette er en stor utfordring, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Roar Midtbø Jensen til nrk.no.

Midtbø Jensen mener vedlikeholdsarbeidet bør gjøres på en annen måte enn i dag. Asfalt som legges på enkelte fylkesveier er utslitt etter bare tre år, selv om en forventet levetid er 15 år. Årsaken er det dårlige grunnarbeidet under enkelte veistrekninger.

– Vi er nødt til å gjøre noe med veifundamentet på de verste strekningene, så vi sparer de store merkostnadene vi har på dekkevedlikeholdet nå, sier avdelingsdirektøren.

Det vil koste mellom tre og fem milliarder kroner å hente inn forfallet og i tillegg få veien opp til dagens standard, viser tall fra Statens vegvesen. Utenom bruvedlikeholdet er det åtte millioner kroner årlig som kan brukes til dette, og Vegvesenet konkluderer med at Østfold-bevilgningene må opp hvis man noen gang skal hente inn etterslepet.

– Vi har lagt fram et forslag til hvordan dette kan gjøres. Politikerne utfordrer oss jo litt på hvordan vi kan ta igjen forfallet på en fornuftig måte innen en angitt tid, sier Roar Midtbø Jensen.