Administrerende direktør Roar Solhaug i Infranord (foran, til venstre), prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum i Jernbaneverket, prosjektsjef Lars Tangerås i Jernbaneverket (bak, til venstre) og prosjektleder Oddar Svendsen i Infranord. Foto: Jernbaneverket

Infranord bygger på Farriseidet – Porsgrunn

Infranord har skrevet under en kontrakt verd 252 millioner kroner for bygging av spor og kontaktledninger på Farriseidet – Porsgrunn.

Det skriver Jernbaneverket i en pressemelding på sine nettsider.

Prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum i Jernbaneverket og administrerende direktør i Infranord Norge, Roar Solhaug, signerte kontrakten, som har en verdi på kr. 251.956.000 kroner før moms.

Kontrakten omfatter, ifølge pressemeldingen, overbygnings- og kontaktledningsarbeider på hele den 22,5 kilometer lange dobbeltsporstrekningen mellom Larvik og Porsgrunn. I tillegg omfatter kontrakten noen grensesnittarbeider mot eksisterende bane. Dette er den første store av i alt tre jernbanetekniske kontrakter som prosjektet skal inngå de neste månedene, skriver Jernbaneverket.

Prosjektleder jernbaneteknikk Rune Røer sier han er godt fornøyd med konkurransen på denne entreprisen, og forteller at det har vært bra respons.

– Det var tett mellom tre gode leverandører i innspurten, og det ble til slutt Infranord Norge AS som trakk det lengste strået, uttaler han.

Infranord skal blant annet legge over 70.000 sviller, 92.000 meter skinner og henge opp 53.800 meter med kontaktledning. I tillegg skal Infranord også levere over 200.000 kubikkmeter ballast på hele strekningen.