Per Morten Lund (til venstre) sammen med møteleder Einar Busterud.

20 milliarder til samferdselsprosjekter i Innlandet

– Vi har aldri hatt større aktivitet i region Øst enn det vi har nå – og det gjelder både prosjekter og planlegging. Bare i Hedmark og Oppland skal det investere nærmere 20 milliarder kroner, sa regionvegsjef Per Morten Lund på EBAs generalforsamling på Hamar.

– Vi er snart ferdig med det store Fellesprosjektet ved Mjøsa, og erfaringene derfra vil vi gjerne ta med oss inn i nye prosjekter, sa han.

– Etter å ha levd i dvale på samferdselssiden i mange år etter OL, er vi nå inne i en nærmest historisk situasjon med prosjekter på løpende bånd.

– Strekningen Kolomoen – Moelv er vel ett av de første strekningene som kan bli lansert gjennom det nye veiselskapet. Ellers er mye på gang på E6 i Gudbrandsdalen, hvor en lengre strekning blir flyttet over til andre siden av Lågen.

– RV 4 er også et viktig prosjekt. Mye er på gang, og mye vil komme. Ellers er E16 fra Bergen en veistrekning hvor det skjer mye også i vårt distrikt, sa han.

På riksvei 3 ved Kolomoen og til Ulsberg kommer store prosjekter. Her kommer også et OPS-prosjekt.

– I tillegg til å bygge helt nye veier, satser vi stort på å bygge midtrekkverk. Dette sparer liv. Det satser ellers mye på drift og vedlikehold. Etterslepet er enormt, påpekte Lund.

Ellers mente regionvegsjefen at Innlandets politikere gjerne kan heve stemmen og engasjere seg sterkere om man skal få den fremdriften som man gjerne vil ha. Her har politikerne mye å lære av andre områder i Norge, sa han.