Ilustrasjonsfoto.

Reagerer på OSSA-uttalelser

OSSA er forundret over at adm. dir. Christian Nyborg i Frisk Bris Consulting velger å uttale seg om entreprenørselskapets arbeid i Norge.

Tidligere denne uken publiserte bygg.no et intervju med administrerendedirektør Christian Nyborg i Frisk Bris Consulting og administrerende direktør SigveMauritzen i Norse Consulting, som samarbeider om å bistå spanske entreprenørselskaper som vil inn i Norge.

I intervjuet setter Nyborg spørsmålstegn ved om OSSA har gjort det som skal til for å tilpasse seg den norske måten å drive prosjekter.

– Jeg synes det er synd når det blir så mye negativ omtale rundt en spansk entreprenør, men utifra den informasjonen vi sitter inne med så er nok OSSA et eksempel på en entreprenør som kanskje ikke fullt ut har forstått «the Norwegian way» og kanskje ikke har jobbet nok med å tilpasse seg den norske måten å drive prosjekter, uttaler Nyborg.

Assisterende finansdirektør Jens Johan Næsgaard i OSSA skriver i en mail til Byggeindustrien at OSSA setter pris på at de to norske lederne i Frisk Bris Consulting fremhever spanske entreprenører som blant de beste i verden når det gjelder vei- og tunellutbygging, men han er forundret over at de to uttaler seg konkret om OSSAs arbeid i Norge uten å ha satt seg inn i saken og uten å ha førstehåndskjennskap til arbeidet og fremdriften.

– Statens Vegvesen hadde ikke og har fortsatt ingen saklig grunn til å heve kontrakten T02 Sørkjosfjelltunnelen med OSSA, kommenterer Næsgaard.

Han minner om at det spanske entreprenørselskapet har 65 års erfaring med vei- og tunellbygging på ulike kontinenter, og at de samtidig med arbeidet i Norge har levert gode resultater på liknende prosjekter andre steder i verden.

– OSSA har aldri tidligere opplevd å måtte heve en kontrakt på grunn av at et prosjekt er blitt forsinket, skriver Næsgaard i mailen.