Veisjef Helge Eidsnes i Statens Vegvesen (fra venstre) signerte landets største driftkontrakt med Bergen Bydrift representert med administrerende direktør Trond Lomsøy og Opedal Drift på Voss, her representert med administrerende direktør og styreleder Thomas Sandland. Foto: Elisabeth Langeland Matre

524 millioners veikontrakt signert

Bergen Bydrift og Opedal Drift har i samarbeid vunnet det som beskrives som landets største driftskontrakt på vei, til en verdi av 524 millioner kroner.

Det skriver Bergen Bydrift og Opedal Drift i en pressemelding fredag. 

– Vi har aldri før signert en større avtale, sier administrerende direktør Thomas Sandland i Opedal Drift.

Sammen med søsterselskapet Bergen Bydrift skal OpedalDrift ha ansvaret for veivedlikeholdet de neste fem årene i Austevoll, Osterøy, Os og Stor-Bergen.
– Kontrakten innebærer forutsigbarhet i en tid med et urolig arbeidsmarked, og vi må heldigvis ansette flere folk i fortsettelsen, sier administrerende direktør Trond Lomsøy i Bergen Bydrift.

Arbeidsfellesskapet vant over Mesta og Risa i konkurransen om den store driftskontrakten.
– Vi skal konkurrere om flere tilsvarende driftsavtaler. Vi har demonstrert at vi kan levere lave priser og i tillegg har vi mye kompetanse på veivedlikehold, sier Opedal-direktør Thomas Sandland.

Trond Lomsøy ser det også som et fortrinn at Bergen Bydrift og Opedal Drift er lokalisert ulike steder i Hordaland.
– Hver for oss hadde vi neppe vunnet dette anbudet, men som arbeidsfellesskap og søsterselskaper står vi sterkt og på nivå med de største aktørene i dette markedet. Vi har kompetanse på vedlikehold i byområder, mens Opedal har den nødvendige erfaringen fra såkalte funksjonskontrakter i distriktene, sier Lomsøy.