Styreleder Jan Hestås i EBA. (Foto: Arve Brekkhus)

- Alle er ikke kjeltringer

- De aller fleste bedriftene i byggenæringen driver seriøst og skikkelig. Folk kan få inntrykk av at alle er kjeltringer, men det er helt feil. Men dessverre er det noen få som ødelegger for de mange, sa styreleder Jan Hestås da han åpnet generalforsamlingen i EBA.

- I EBA skal vi sammen med de andre organisasjonene i byggenæringen jobbe hardt for å få vekk de useriøse bedriftene. Denne kampen kjører vi sammen med myndighetene – og den kampen skal vi vinne, sa Hestås.

- Ellers er EBA i bedre form enn noen gang. Vi har nettopp fått tre nye medlemmer som gjør at vi nå har 232 medlemsbedrifter. Totalt er det 25 000 ansatte i disse bedriftene som samlet omsetter for 75 milliarder kroner.

- For et land er det viktig å ha en oppegående byggenæring. Norge er i dag ett av landene i Europa med høyest byggeaktivitet i forhold til folketallet. Det gjør at mange utenlandske entreprenører er kommet til Norge – og flere vil etablerer seg. Vi er beredt til å ta konkurransen, men da er det viktig at konkurransen skjer på like vilkår.

- For oss er det viktig å ha en forening som EBA. Det blir stadig mer komplisert å drive virksomhet i bygg og anlegg. Gjennom EBA kan vi fremme våre synspunkter for myndighetene – og i EBA kan vi dele kunnskap som gjør et næringen blir bedre, sa Hestås.