Hjelp oss med «De 100 største»

I en årrekke har vi i Byggeindustrien, med god bistand fra Kjell Senneset, utgitt oversikten «De 100 største i bygg og anlegg». For å få denne listen så komplett som mulig trenger vi deres hjelp.

Vi er nemlig helt avhengig av at aktørene i næringen sender inn informasjon om sine virksomheter for å få en så utfyllende oversikt som mulig.

Arbeidet med å utarbeide listen er nå i full gang – men det er fremdeles muligheter for å komme med dine tall om de ennå ikke er sendt inn.

Denne oversikten gir en god pekepinn på hvordan det foregående året virkelig gikk for den utførende delen av byggenæringen. Og denne oversikten er unik i sin form. Det finnes ikke noen tilsvarende i den norske byggenæringen – og det er ingen tvil om at det er en populær rangering. Sjelden får vi så mange henvendelser som rundt publiseringstidspunktet for denne oversikten – og informasbasen rundt «De 100 største» er alltid mye lest på bygg.no. Her ligger for øvrig en komplett oversikt helt tilbake til 1993. Det gjør at man kan finne mye nyttig historisk informasjon i denne oversikten. Man kan følge fremgangen eller tilbakegangen til de ulike selskapene, hvordan marginene har utviklet seg og så videre. Denne siden er helt klart verdt et besøk om du ikke har studert listene tidligere. Det er jo heller ingen tvil om at mange bruker denne listen som en ekstra motivasjon – alle ønsker selvsagt å slå andre aktører man kan sammenligne seg med – og ikke minst er det motiverende i seg selv å stige på rangeringen.

Som tidligere utarbeides oversikten i samarbeid med Prognosesenteret, hvor Kjell Senneset har hovedansvaret. Han har hatt denne rollen over lang tid.

De fleste aktører skal ha mottatt et skjema for utfylling til denne oversikten. Om du ikke har mottatt et slikt skjema, og om din virksomhet passer inn i kriteriene, kan et slikt skjema bli oversendt om du kontakter Senneset direkte (ks@prognosesenteret.no tlf 48 20 73 91). Det begynner å haste med å sende inn informasjon – men det er fortsatt muligheter.

I grove trekk kan vi si at oversikten gjelder bygg og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten.

De 100 største er et eget tema i Byggeindustrien nr. 11, som kommer ut 25. juni. Det vil også komme en versjon på bygg.no med hovedtallene på samme tid – men det finnes mer utfyllende informasjon, med egne kommentarer, i bladversjonen.