Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Flere byggetillatelser til næringsbygg

Sesongjusterte tall på igangsettingstillatelser viser at antall kvadratmeter bruksareal til næringsbygg gikk opp med 55 prosent fra mars til april.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en artikkel på sine nettsider.

Igangsettingstallene varierer, ifølge artikkelen på ssb.no, en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser en nedgang i bruksareal til næringsbygg siden april i fjor, med en utflating siden februar.

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk, ifølge SSB, ned med 2 prosent fra mars til april. Dette skjer etter en kraftig vekst fra februar til mars. Den langsiktige trenden viser en forholdsvis flat utvikling i antall igangsettingstillatelser siden april 2013, etterfulgt av en økning fra september 2014.

I siste tolvmånedersperiode ble det gitt igangsettelsestillatelse til 29.200 nye boliger. Det er en økning på 6 prosent fra foregående tolvmånedersperiode.

Det ble gitt tillatelse til bygging av 5,4 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av siste tolvmånedersperiode. Det er 6 prosent mer enn i perioden før, heter det i artikkelen på ssb.no.