Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Brukte 300 millioner på base som ingen bruker

Tromsø Havn har investert rundt 300 millioner kroner på ny offshorebase som skulle gi hundrevis av jobber. Men anlegget står tomt.

Det skriver økonominettstedetnord24.noi en artikkel denne uken.

I 2012 varslet Tromsø Havn om hundrevis av nye arbeidsplasser ved Tromsøs nye offshorebase. Etter tre år og investeringer på rundt 300 millioner kroner, har ennå ikke aktørene inntatt den nye basen.

Grøtsund offshorebase utenfor Tromsø er, ifølge artikkelen, nå klar til bruk, men foreløpig er aktørene i det pressede offshoremarkedet avventende.

– Jeg har veldig tro på den investeringen vi har gjort i Grøtsund offshorebase. En investering for 300 millioner kroner er en langsiktig investering for de neste 50 årene. Nå er det omstillingstid og litt stillstand i bransjen, men vi står klar med et flott anlegg når oppturen igjen kommer, sier Frid Fossbakk, leder av Tromsø Havnestyre til nord24.no.

«For at Norge og Nord-Norge skal være internasjonalt konkurransedyktige i nordområdene har Tromsø Havn bygd ut Grøtsund offshorebase. Målet er at Grøtsund skal være forsyningsbase for lagring og transport av varer og utstyr til felt i lete-, utbyggings- og driftsfase. Her skal det også tilbys tjenester som reparasjon og vedlikehold på borerigger, fartøy og undervannsutstyr.», skriver Tromsø Havn om Grøtsund Offshorebase.