Mange var møtt frem i veien på Vaksdal da statsråd Ketil Solvik-Olsen (tv) og statssekretær Bård Hoksrud var på befaring ved rasstedet på E16 ved Boge mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixStatsråd Ketil Solvik-Olsen (midten) og statssekretær Bård Hoksrud er mandag på befaring ved rasstedet på E16 sammen med ordfører i Vaksdal Eirik Haga (tv). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixFoto: Marit Hommedal / NTB scanpixStatsråd Ketil Solvik-Olsen ble møtt av Elise Haugsnes Hagen (11 (tv) og Amalie Olaisen Hovlandsdal med selvlagde plakater, da de var på befaring ved rasstedet på E16 ved Boge i Vaksdal. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixAnders Boge forteller om hvordan det er å bo i nærheten av rasstedet til veisjef Helge Eidsnes (tv), statsråd Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Bård Hoksrud når de er på befaring ved rasstedet på E16. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixRasstedet på E16 mellom Bergen og Voss ved Boge i Vaksdal. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Rasrammet bygd gjorde inntrykk på samferdselsministeren

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk se rasområdene i Vaksdal på nært hold da han var på befaring mandag.

Torsdag kveld gikk flere ras ved Goeliga mellom Vaksdal og Trengereid i Hordaland. Bergensbanen åpnet igjen mandag, mens E16 gjennom Vaksdal fortsatt er stengt.

– Vi har fått sett rasområdet både fra sjøen og fra båt, og vi har gått i området. En ser en utrolig flott natur, men der naturen også er lunefull. Vi har møtt innbyggerne her og jeg forstår bekymringene deres med rasutfordringene, sier Solvik-Olsen til NTB.

Solvik-Olsen fikk se rasområdet sammen med geologer fra Statens vegvesen, samt representanter fra NSB og Jernbaneverket. Nå jobbes det med flere løsninger for E16.

– Nå handler det om å få veien åpent så fort som mulig. Mange her er avhengige av vei og jernbane for å komme seg fram. Når den eneste samferdselsåren er stengt, så er det en stor utfordring. Det er en hverdagsutfordring, men en har også den utryggheten ved å bo i et rasutsatt område, sier samferdselsministeren like etter befaringen i Vaksdal.