Flere ras gikk i området ved Bogelia mellom Vaksdal og Trengereid på Bergensbanen torsdag kveld. Dette er samme sted som det gikk ras for to uker siden. Foto: Inge Hjertaas / Jernbaneverket / NTB scanpix

NTB scanpix

Rasfaren for stor til at E16 kan ryddes

E16 gjennom Vaksdal i Hordaland kan tidligst åpnes onsdag. Rasfaren er for stor til at ryddingen etter raset torsdag kan begynne ennå.

Eksperter var søndag formiddag på stedet for å vurdere situasjonen.

– Vi har vært oppe med helikopter nå og undersøkt området. Skredfaren er fortsatt så stor at vi ikke tar sjansen på å gå inn og rydde i området i dag, sier Bente Bergstø, byggeleder i Statens vegvesen, til Bergens Tidende.

Mandag skal stedet vurderes på nytt. Dersom mannskapene får klarsignal da, vil området ikke være klarert før tidligst onsdag. Rasområdet er flere ganger så stort som etter raset 12. mai.

– Da klarte vi det på én dag, men vi må bruke minst to på dette raset. Det er mye større og krever mye arbeid, sier Bergstø.

Lørdag åpnet strekningen mellom Vaksdal og Trengereid langs Bergensbanen for godstrafikk etter torsdagens jordras. Strekningen er fortsatt stengt for persontog og åpnes ikke før tidligst mandag, ifølge Jernbaneverket , som varsler en ny statusrapport klokka 7 mandag morgen.