Se gulvet støpes på Posten-terminalen

Hæhre Gulvstøp støper 40.740 kvadratmeter gulv på Norges største postterminal. Støpet går helt til sensommeren i år.

I 2017 skal Norges største logistikksenter i sitt slag stå ferdig på Alnabru i Oslo. Et eksisterende terminalbygg rustes opp, og en splitter ny pakketerminal, nytt servicebygg og nytt frysebygg, oppføres.

Til sammen investerer Posten Norge 1,5 milliarder kroner i prosjektet. Totalentreprenør i samarbeidsmodell er Vedal Entreprenør.

Trond Solberg i Hæhre Gulvstøp (fra venstre), Heidi Grytbakk i Unicon, Vidar Amundsen i Vistes betongfuging, Erik Frodahl i Haucon, Lars Ringstad, Jørgen Owren Furuli og Jahn Egil Øiumshaugen i Hæhre Gulvstøp er i sving på det nye logistikksenteret til Posten og Bring i Oslo.

Hæhre Gulvstøp har hele det 40.740 kvadratmeter store gulvarealet i tre bygg, samt uteområde. Støpet omfatter i overkant av 6.100 kubikkmeter betong, hvilket betyr over 1.000 betongbiler fra gulvstøpet begynte i midten av april i år, frem til månedsskiftet august/september.

Full pakke

Prosjektleder Trond Solberg i Hæhre Gulvstøp forteller at selv om Hæhre-bedriften har hatt oppdrag i samme størrelsesorden før, er det ingen tvil om at gulventreprisen er i det øvre sjikt av oppdrag.

– Og på denne jobben har vi også alle materialer selv. Det er en bevisst strategi fra vår side, da det gir oss mulighet til å arbeide for at kvaliteten blir lik på stort sett alt vi leverer. Vi har lært hvilke løsninger og materialer som gir de beste resultatene, sier Solberg.

Prosjektlederen forteller at Hæhre Gulvstøp har fått akkurat den betongen de ønsket seg til prosjektet. B45-M40 fra Unicons fabrikk på Sjursøya er gulvstøpfavoritten, og Solberg forteller at både kvaliteten og kapasiteten er viktig på det store støpet.

– En detalj som at slangen er lang nok, blir for eksempel helt sentralt når vi støper så store gulv som dette, påpeker han.

Alle på post

Solberg forteller at prosjektet krever en fast bemanning på åtte mann, men at de nok blir opp til 12 stykker når det gis full gass nærmere sommeren.

Første gulv som skal støpes, er tredje etasje og parkeringsanlegg i det nye terminalbygget. Denne etasjen har svært åpne vegger, og arbeidet må derfor tilpasses været.

– Vi må legge dobbel membran på denne delen av prosjektet, siden plastduken kun vil blåse bort hvis vi legger vanlig membran oppå støpet, forteller han.

Regn kan også bli en utfordring, men Solberg forteller at alt har gått helt som støpt så langt.

– Det mest prekære, med tanke på været, er utendørsområdene. Disse tar vi i sommer, og legger opp jobben etter værmeldingene, sier han.

Prosjektleder i totalentreprenør Vedal, Øyvind Skoglund, sier overfor Byggeindustrien at dialogen med underentreprenør Hæhre Gulvstøp har vært god i både innhenting av tilbud og i kontraktsforhandlingene, og at han i en tidlig fase av gulvjobben også kan si at de har hatt et godt samarbeid med underentreprenøren.

– Det har vært en god dialog så langt. Det er selvsagt mange underentreprenører og oppgaver som må koordineres på et prosjekt av denne størrelsen, men vi har store arealer, så det er plass til å fordele både folk og aktiviteter, sier han.