Atlas Copco har fått den prestisjefylte iF Product Design Award for 2015.

Designpris til Atlas Copco

Den internasjonale iF Product Design Award går til Atlas Copcos LT 6005-stampeserie.

I en pressemelding fra Atlas Copco, sier Fredrik Hägglund (Manager Technical Development Light Compaction Equipment) at omfattende forskning og nært samarbeid mellom FoU og selskapets eget industridesignteam er hovedfaktorene bak de nye LT-stamperne.

– Sterkt brukerfokus
– Gjennom et sterkt fokus på brukerne har vi forbedret maskinens balanse, og gjort den svært enkel å håndtere, sier Hägglund.

Atlas Copcos nye LT-stampere er konstruert for komprimering der det er dårlig med plass, og stamperne er et resultat av forskning og tilbakemelding fra brukerne. En av de viktigste forbedringene, skal ifølge Atlas Copco være den smale konstruksjonen som gjør maskinene enklere å håndtere.

– Enkel service
Blant annet er sikten betydelig forbedret, og operatøren kan bøye seg 50 prosent mindre til siden for å se hele foten. Dessuten har brukerens gripeflate økt med hele 300 prosent.

– Enkel service har førsteprioritet for våre kunder. Med den nye konstruksjonen har vi lykkes med å tilfredsstille deres høye forventninger, sier Hägglund i pressemeldingen.