Det var i forbindelse med forarbeider til Bjørnegårdstunnelen at en nabo kastet en tom cognacflaske etter veiarbeiderne. Foto: NCC

Kastet cognacflaske på veiarbeidere

Veiarbeidere på nye E16 i Bærum fikk denne uken en tom cognacflaske kastet etter seg fra en nabobolig.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider.

– Det var en skremmende opplevelse for alle dem som jobber i Jongsåsveien i Sandvika. De har hjelm, men ansiktet og skuldre er ikke beskyttet, hadde flasken truffet «riktig» kunne dette fått dramatiske konsekvenser, sier nabokontakt hos Statens vegvesen, Oddrun Vågbø til Budstikka.

Flaskekastingen skal være meldt til politiet.

– Vi trodde først det var en blomsterpotte som falt ned fra en av terrassene, men da vi oppdaget at det var en flaske, som må ha blitt kastet ned på oss, ble vi helt paffe. Noe lignende har jeg ikke opplevd. Jeg trodde ikke folk var i stand til å gjøre noe slikt, sier arbeidsleder Reidar Moen i NCC til avisen.

– Jeg har vært nabokontakt i forbindelse med mange store byggeprosjekter og tunnelarbeider i Asker og Bærum, men aldri opplevd noe lignende. Det har vært mye kjeft og styr, men folk har aldri tidligere gått til fysisk angrep på anleggsarbeiderne, sier Oddrun Vågbø.

– Vi har opplevd i tidligere prosjekt at folk har kastet egg på oss, forteller byggeleder Anne-Lise Gillebo i Statens vegvesen, og påpeker Asker og Bærum er et krevende område med tanke på naboene.

Hendelsen skjedde på E16-prosjektet Sandvika – Wøyen, og mer bestemt forarbeid til drivingen av den nye Bjørnegårdtunnelen på prosjektet.