Hovedbyggeleder for fv. 32 Gimlevegen-Augestadvegen i Porsgrunn kommune

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeFlere fylker
StedLarvik (etter hvert Porsgrunn)
Søknadsfrist03.06.2015

Gjør planer om til veger

I prosjektorganisasjonene for Fv32 Gimlevegen-Augestadvegen er det ledig stilling som hovedbyggeleder. Prosjektet inngår i Bypakke Grenland og er kostnadsberegnet til ca. 550 mill.kr. Prosjektet omfatter bygging av ny tofelts veg, og innbefatter en løsmassetunnel i et område med vanskelige grunnforhold og med nærføring til både jernbanelinje og boligblokker. Løsmassetunnelen er drøyt 400 m. I tillegg skal det bygges ny bru over Lilleelva. Prosjektet er delt i to entrepriser: totalentreprise for løsmassetunnelen og tradisjonell utførelsesentreprise med enhetspriskontrakt for strekningen Gimlevegen-Dr.Munks gate. I tillegg kommer egen entreprise for støytiltak. Anleggsstart er senhøsten 2015, med forventet byggetid på to år.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en person som kan løse utfordringene i et stort byggeprosjekt. Som hovedbyggeleder skal du bistå i klargjøring og kvalitetssikring av konkurransegrunnlaget for utførelsesentreprisen for strekningen Gimlevegen-Dr. Munks gate. Hovedbyggeleder vil ha ansvar for oppfølging av kontraktene for byggearbeidene på økonomioppfølging, tekniske løsninger, HMS og fremdrift i fremtidig byggefase. En viktig del av jobben er å følge opp og være en rådgiver for delbyggelederne. I tillegg skal du gjennomføre arbeidsmøter og byggemøter med entreprenørene.

Kontorsted er for tiden på Farris ved Larvik. Etter hvert vil stasjoneringssted være på eget byggherrekontor i tilknytning til anlegget, i nærheten av Porsgrunn stasjon.

Kvalifikasjoner og ønsket bakgrunn

Kanskje har du allerede vært leder for et stort bygg- eller anleggsprosjekt, men også annen erfaring fra tilsvarende prosjekter kan være relevant kompetanse. God faglig tyngde fra byggeledelse er en forutsetning, og det er viktig at du kan håndtere både grunneiere, konsulenter og entreprenører på en god måte.

Du har relevant utdanning fra universitet eller høyskole, min. 3 år. Hvis du har sterk og allsidig praksis eller etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan vi se bort fra utdanningskravet. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Vi ser etter en strukturert og ryddig person, som har evne til å arbeide både raskt og nøyaktig. Du bør være god på å gi tilbakemeldinger og ha evne til å være analytisk i arbeidet ditt.

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn i henhold til Statens vegvesens lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, til å søke jobb hos oss. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til prosjektleder Roar Gärtner, telefon 90737045.

Søk stilling