Atlas Garden

Veidekke med stort rehabprosjekt i Stockholm

Veidekke-selskapet Arcona har skrevet under en kontrakt verd 143 millioner svenske kroner for totalrenoveringen av et bygg i Stockholm.

Det skriver Veidekke i en pressemelding tirsdag.

Veidekkes datterselskap Arcona fikk tirsdag oppdraget av Bonnier Fastigheter å renovere og utvide en kontorbygning i Vasastaden i Stockholm sentrum. Prosjektet som heter Atlas Garden skal miljøsertifiseres, og samspillskontrakten er, ifølge presssemeldingen, verdt 143 millioner svenske kroner, før moms.

Eiendommen har tidligere huset det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo), og bygget skal nå totalrenoveres med ny fasade i glass og stål, og det skal bygges på med én etasje. Alle tekniske installasjoner skal skiftes ut slik at det blir et moderne, energieffektivt og klimasmart bygg som også skal BREEAM-sertifiseres, skriver Veidekke i meldingen.

– Prosjektet ligger helt inntil jernbanesporene, noe som gjør at brann- og lydkravene er høye og at logistikken er komplisert. Den største utfordringen for oss blir å skape en effektiv flyt i produksjonen med så liten påvirkning på nabolaget som mulig, samtidig som prosjektet har en presset tidsplan, uttaler Arconas prosjektleder Ann Bjurström.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Arcona i dette utfordrende prosjektet. De arkitektoniske ambisjoner og beliggenheten kommer til å stille høye krav til effektiv planlegging og ledelse av prosjektet, supplerer prosjektsjef Lars Johansson i Bonnier Fastigheter i pressemeldingen.