Illustrasjonsfoto: Gaute B. Iversen.

Mesta nedbemanner i administrasjonen

Mesta har besluttet å nedbemanne i administrasjonen.

Jens-Petter Hermansen, konserntillitsvalgt og styrerepresentant for de ansatte i Mesta, sier til Dagens Næringsliv at de har fått informasjon om at 12 av 15 ansatte på lønn- og regnskap kan bli sagt opp. Det skal være Visma som nå tar over lønn- og regnskapstjenestene for Mesta.

Hermansen mener nedbemanningen i administrasjonen er et resultat av at selskapet i vår har mistet flere store drifts- og vedlikeholdskontrakter.

I en e-post til Dagens Næringsliv bekrefter direktør for forretningsstøtte i Mesta, Ingrid Therese Tjøsvold, at selskapet har iverksatt nedbemanninger i forbindelse med at de har mistet flere kontrakter.

«Vi har satt i verk tiltak for å styrke egen konkurransekraft, blant annet ved å tjenesteutsette regnskap og lønn. Vi har fokus på kjerneaktiviteter og tjenesteutsetter ikke-forretningskritiske aktiviteter, noe som etterhvert er vanlig praksis.» skriver Tjøsvold i e-posten.

Byggeindustrien har spurt Mesta om tapet av kontrakter også innebærer at selskapet må kutte i antallet fagarbeidere. Kommunikasjonsrådgiver Eskil Sand svarer i en e-post at de ikke ønsker å komme med noen ytterligere uttalelser i denne omgang.