Betonmast inviterer byggebransjen til dugnad for de jordskjelvrammede i Nepal. Her overrekker Ole-Bjørn Bakke fra Betonmast en sjekk pålydende 100.000 kroner til generalsekretæren i CARE, Gry Larsen.

Betonmast inviterer til dugnad for Nepal

Jordskjelvet i Nepal har ført til store ødeleggelser og sammenraste bygninger. Nå gir entreprenørkonsernet Betonmast 100.000 kroner i støtte til jordskjelvofrene, og oppfordrer andre bedrifter i bransjen til å bidra.

Mange tusen mistet livet i jordskjelvkatastrofen i Nepal. Enda flere ble skadd. Landsbyer er lagt i grus, infrastrukturen er ødelagt. Folk mangler mat, rent vann og husly, samtidig som behovet for medisiner, helsetjenester og sanitærutstyr er stort.

Betonmast oppfordrer derfor andre til å støtte CAREs arbeid via nødhjelpskonto 1644.10.50082.

- For oss som jobber i byggebransjen, gjør det inntrykk å se rapportene om alle de sammenraste bygningene, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo. Ødeleggelsene er omfattende, og hus har rast sammen som korthus. Vi er i en helt annen situasjon i Norge, med bygg som er konstruert etter en helt annen standard, sier han.

For 20 år siden skrev Bakke masteroppgave om konsekvensene ved et jordskjelv i nettopp Nepal og Katmandu.

- Det gjør det ekstra spesielt å se nyhetene fra Nepal når dette var et kjent og varslet scenario. Å bygge sikre bygg i jordskjelvutsatte områder er viktig, men vanskelig i land som har store økonomiske utfordringer.

Betonmast gir sin støtte til jordskjelvofrene via hjelpeorganisasjonen CARE. CARE har vært tilstede i Nepal siden 1978 og kjenner landet godt. De jobber med sårbare grupper som jenter og gravide og ammende kvinner. Disse gruppene er noen av de som blir rammet hardest i en krise som dette.

- Vi er svært takknemlige for denne gaven, sier generalsekretæren i CARE, Gry Larsen.

- Støtten fra Betonmast og andre aktører fra byggebransjen vil medføre en forskjell for de jordskjelvrammede. Monsunen kommer om ikke så lenge, og det er viktig at vi når ut raskt til så mange som mulig med hjelp. CARE kommer også til å være tilstede i Nepal når den krevende gjenoppbyggingsfasen begynner, sier hun.

Det er mange veldedige prosjekter man kan støtte, og man kan ikke støtte alle. Betonmast støtter også den frivillige hjelpeorganisasjonen Aid in Action i Kenya.

- Samtidig er katastrofen i Nepal noe vi i byggebransjen kan relatere oss til, når vi ser konsekvensene av dårlig konstruerte bygninger, sier Ole-Bjørn Bakke.

Det akutte behovet for nødhjelp er det primære. Deretter gjelder det å få bygget opp landet med bygninger som er bedre sikret mot tilsvarende naturkrefter.

- Betonmasts bidrag er en dråpe i havet, men hvis alle i bransjen bidrar litt hver, vil det absolutt monne, lyder Bakkes avsluttende oppfordring.