Foto: Skanska

Skanska introduserer nye kontraktskrav

I anledning sin globale sikkerhetsuke innfører Skanska Norge krav om automatisk klemstoppsystem på alle selvgående bom- og knekkarmslifter som skal benyttes i selskapets virksomhet.

Dette er et av flere tiltak for å forebygge alvorlige ulykker i forbindelse med bruk av lift.

- Skanska tar fortløpende inn det nye kravet i nye kontrakter, og fra 01.08.2015 vil det være et absolutt krav om automatisk klemstoppsystem på de nevnte typer lifter, også på eksisterende kontrakter, sier administrerende direktør Ståle Rød.

Skanskas datterselskap UCO har nå montert elektronisk klemsikring på alle sine bom- og knekkarmslifter. Det omfatter så langt ca. 70 lifter.

-Hele bransjen er blitt utfordret i forbindelse med tragiske klemulykker knyttet til liftbruk i tunnel. Som et forebyggende tiltak, har vi nå montert elektronisk klemsikring på all e våre bom- og knekkarmslifter, sier administrerende direktør i UCO Jostein Stormo.

Dette betyr at kurven er utstyrt med en trykkfølsom list i forkant av manøverpanelet. Dersom denne listen utsettes for press, aktiveres nødstopp og motoren stopper. Samtidig aktiveres sirene, slik at kollegaer blir varslet.