Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Varsler ytterligere utredning av Jærlinja på E39

Vegdirektoratet skal gjennomføre nye utredninger av E39-traseen mellom Sandnes og Flekkefjord.

Det skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding på sine nettsider.

https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/planer-for-e39-utbygging-ytterligere-utredning-av-jarlinja/id2412026/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

– I arbeidet med planlegging av utbyggingen av E39 på strekningen Lyngdal vest – Ålgård øst skal Vegdirektoratet gjennomføre ytterligere utredning av Jærlinja, det vil si en alternativ trasé mellom Sandnes og Flekkefjord. Det er behov for nærmere utredning av Jærlinjas betydning for lokal og regional utvikling, samfunnsøkonomisk nytte, forhold som gjelder togtransport og valg av reisemiddel og følger for matjord og naturmangfold ved en eventuell utbygging. En slik utredning kommer i tillegg til utredninger som allerede er gjennomført, uttaler samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i pressemeldingen.

Uttalelsen kommer etter å ha mottatt Statens vegvesens utredning «Prosjekt E39 Lyngdal vest – Ålgård. Overordnet vurdering av Jærlinja sammenlignet med linje i korridor nær dagens E39 på strekningen Feda – Hove».

Tilleggsutredningene skal gjennomføres ved utarbeiding av planprogrammet, før dette oversendes til planmyndigheten for behandling, heter det i meldingen.