Veidekke skal bygge om storhotell i Stockholm

Veidekkes datterselskap Arcona har skrevet avtale med Stena Fastigheter Stockholm om å bygge om eiendommen Skansen 18 som i dag blant annet rommer hotellet Sergel Plaza.

Oppdraget skal gjennomføres som totalentreprise i samspill, og er verdt 360 millioner SEK ekskl. mva.

Prosjektet ligger ved Brunkebergstorg sentralt i Stockholm. Etter renoveringen skal det romme et nytt hotell med ca 420 rom og 2.300 m 2 restaurant og møtelokaler i tillegg til 4.000 m 2 butikkarealer mot Drottninggatan.

- Med denne avtalen tar vi enda et viktig skritt i den pågående byutviklingen rundt Brunkebergstorg. Arcona har en arbeidsform som stemmer godt overens med hvordan vi vil jobbe sammen for å skape et attraktivt hotell og store handleflater midt i Stockholm City. Arcona blir derfor en viktig part i utviklingen av prosjektet, sier Nils Pers som leder Stena Fastigheter Stockholm.

- Vi har arbeidet i lang tid sammen med Stena Fastigheter Stockholm om å utvikle eiendommen til sitt fulle potensiale, og vi gleder oss og er stolte over at vi er valgt til å gjennomføre entreprisen. Vår ambisjon er at vi sammen skal skape et av Stockholms ledende hoteller og en levende handels- og møteplass midt i City, sier avdelingsleder Peter Kvist i Arcona.

Samarbeidet har allerede kommet godt i gang, og prosjektet skal ferdigstilles og tas i bruk i etapper frem til alt er fullført i løpet av sommeren 2017.