Finansminister Siv Jensens budsjett er kjedelig og ansvarlig, akkurat slik det skal være, mener sjeføkonom Steinar Juel i Nordea. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Økonom gir Jensen budsjett-skryt

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea synes finansminister Siv Jensens (Frp) reviderte nasjonalbudsjett er som det skal være: Kjedelig og med korrekt bruk av oljepenger.

– Dette var ikke voldsomt spennende saker. Det er sånn det skal være, sier Juel til Dagsavisen.

Regjeringen øker oljepengebruken med 5,1 milliarder kroner sammenlignet med anslaget fra i fjor høst. Men selv om dette er en økning i antall kroner, er det likevel en prosentvis nedgang i forhold til anslaget for 2015, og summen ligger langt innenfor handlingsregelen. Juel mener regjeringen dermed isolert sett kunne ha brukt mer oljepenger enn det Jensen varslet tirsdag.

– Dette fordi det er en viss ledighet nå, og det er forventet å bli mer. Men jeg mener det er klokt å la være. Skal vi ha omstilling, blir det litt ledighet inntil folk har fått nye oppgaver. Å pøse på mer oljepenger, ville bare ha hindret eller utsatt dette, sier Juel.

Tidligere Frp-politiker og nåværende samfunnsdebattant Jan Arild Snoen mener det er for lite Frp-politikk å spore i Jensens budsjett.

– Dette budsjettet kunne like gjerne vært lagt fram av Arbeiderpartiet, nettopp fordi det er et revidert budsjett. Det ligger ikke noen godsaker her til grasrota, sier Snoen.