Ill. Statens vegvesen

Anbefalt korridor for E18/E39 Ytre ringveg er klar

Statens vegvesen har nå levert kommunedelplan med konsekvensutredning for «E18/E39 Ytre ringveg» til politisk behandling i Kristiansand kommune og Songdalen kommune.

Statens vegvesen anbefaler korridor K3 med bakgrunn i en total vurdering av prissatte- og ikke prissatte konsekvenser, mulighetene for lokal og regional utvikling, grad av måloppnåelse og vurderinger knyttet til risiko og sårbarhet.
K3 er en kombinasjon av flere utredede korridorer. Den går nord for Vollevannet, krysser Otra ved bommen på Sødal, går videre til rv. 9 ved Jernstøperiet, krysser i bru ved trailbanen ved Kjerrane, krysser over E39 ved Grauthelleren, videre med dagsone til Mjåvann og i bru over Rossevannsbekken.
70% av strekningen er lagt i tunnel for å spare viktige natur- og friluftsområder.
For dette prosjektet har Statens vegvesen i samråd med planmyndighet (Kristiansand kommune og Songdalen kommune) lagt stor vekt på de ikke-prissatte verdiene. Dette har gjennom arbeidet med planprogrammet resultert i at de viktige friluftsområdene – Bymarka og Jegersberg, ikke blir påvirket av den nye vegen. Samtidig har Statens vegvesen lagt betydelig vekt på nærmiljø og byutvikling ved å unngå korridor sør for Sykehuset.
Kommunedelplanen med konsekvensutredning vil om kort tid bli annonsert og lagt ut på offentlig høring av kommunene som er planmyndighet.