Administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice. Foto: Baneservice

Over 60 prosents økning for Baneservice

Baneservice økte omsetningen fra 425,9 millioner til 688,5 millioner i 2014. Resultatet gikk fra rundt 25 millioner i minus til nesten 25 millioner i pluss.

Det skriver Baneservice i en pressemelding tirsdag.

Baneservice har, ifølge meldingen, hatt et høyt aktivitetsnivå i 2014, og kan se tilbake på levering av flere store prosjekter. Blant annet har den store jernbaneentreprenøren fornyet kontaktledningsanlegget mellom Egersund og Sandnes, oppgraderit signal-, spor- og kontaktledningsanlegget ved fem stasjoner på Østre linje, lagt skinner på Kolsåsbanen mellom Avløs og Kolsås og gjennomført flere prosjekter innen maskinelt sporvedlikehold, heter det i pressemeldingen.

I 2014 endte konsernets omsetning på 688,5 millioner kroner, hvilket utgjør en økning på 262,6 millioner fra 425,9 millioner kroner i 2013. Den kraftige omsetningsveksten skyldes, ifølge Baneservice, økt markedsvolum for jernbanetekniske tjenester i Norge, og da spesielt innen maskinelt sporvedlikehold.

Konsernets resultat før skatt i 2014 var 24,6 millioner kroner, hvilket representerer en resultatforbedring på nesten 50 millioner fra året før.
– Vi har videreutviklet organisasjonen, og arbeider kontinuerlig med å jobbe smartere og mer effektivt. I tillegg opplever vi en positiv utvikling i markedet med økning innenfor både vedlikehold og nyanlegg. Vi er glade for å se en sterk politisk vilje til å satse på jernbanen, uttaler administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice.