Forbereder bygging av åtte kilometer E6

Vegvesenet er i gang med sine forberedelser til bygging av firefelts europavei mellom Melhus og Tillerbyen i Sør-Trøndelag. Kontrakten lyses ut før sommeren.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Det første som skjer på veiprosjektet, er arbeidet med ny jernbaneundergang i Storlersbakken, skriver Vegvesenet i meldingen.

Bygging av åtte kilometer firefelts E6 mellom Tillerbyen og Melhus starter i løpet av året. Miljøpakken finansierer utbyggingen, og Statens vegvesen er byggherre.

– Vi har begynt med å bygge anleggsveier slik at vi kan komme til med omlegging av jernbane og bygging av ny jernbanebru, sier byggeleder Kjell Fremstad i Statens vegvesen.

Entreprenøren Teknobygg Anlegg skal utføre den forberedende jobben, og kontrakten er på 24 millioner kroner, heter det i pressemeldingen fra Vegvesenet.

Dette er det forberedende arbeidet som må gjøres:

  • Bygging av anleggsveier fra Torgård og Heggstadmoen (Omtrent 1.600 meter)
  • Heving av Lersbekken (Stabiliseringstiltak)
  • Rørspunt rundt framtidige fundamenter og landkar for ny bru
  • Sikkerhetsskjerm mellom jernbanen og anleggsområdet
  • Omlegging av veilys og fiberkabler

Arbeidene vil foregå med trafikk på Dovrebanen og E6. Europaveien kan stenges i et kjørefelt på enkelte netter og under togfrihelg i mai.

Jobben med å bygge den åtte kilometer lange strekningen E6 Jaktøyen - Sentervegen blir lyst ut i én stor kontrakt, med unntak av jernbanebrua som lyses ut som egen entreprise.

Begge disse jobbene blir lyst ut før sommerferien, og arbeidet kan starte på slutten av året. Ny firefelts E6 er planlagt å være ferdig i 2018.