Ulf Sogge og Mona Fostervold er stolt av Cramo-hybriden.

Cramo med hybrid-suksess

Cramo har med seg en av sine to hybridgravere fra Komatsu på Vei og Anlegg, og maskinenes popularitet har styrket utleierens tro på hybrid.

De var den første maskinutleieren i Norge som hentet inn hybridgravere. Den hydrauliske hybridgravemaskinen HB215LC har en videreutvikling av Komatsus hybridsystem, og representer nå tredje generasjon hybridteknologi fra den japanske fabrikken.

- Vi tror hybrid er fremtiden, sier Ulf Sogge i Cramo til Byggeindustrien. - Man sparer 20 prosent drivstoff i forhold til konvensjonell 23-tonner, og det koster ikke noe mer for kunden å leie denne, understreker han.

Mona Fostervold i Cramo forteller om godt belegg på begge hybridene, som henholdsvis har gått på Vest- og Østlandet. Maskinen er lett å kjenne med sin grønne arm som er dekorert med blomster.

- Vi ønsker å ta en posisjon som en bedrift som har miljø i fokus, og har en visjon om å være rollemodell innenfor all utleie. Vi var den første som tok inn hybridgravere i vårt sortiment. En stor kunde leide maskinen med en gang, og var veldig glad for at vi hadde den type maskin, forteller Fostervold.

Cramo har også mindre gravere og hjullastere som er utstyrt med både el- og dieselmotor. Wacker Neuson 803 er en slik maskin, og Sogge forteller at det har vært stor interesse for denne på Vei og Anlegg.

PS! De har også en miljøfokusert konkurranse. Utfordringen til de besøkende å produsere mest mulig watt i løpet av 1 minutt på en ergometersykkel. Konkurransen skaper stor aktivitet, og det fortelles om flere tunge bein som har forlatt standen.