Tor Kjetilson Moe gleder seg over gode resultater så langt i år, og ser store muligheter til økonomisk vekst i firmaet.

Gjerstad skal bli større i utstyrsmarkedet

Familiebedriften fra Gjerstad kommune ved Risør vil bli en enda viktigere leverandør av utstyr til anleggsmaskiner.

I dag er bedriften markedsleder på utstyr til gravemaskiner over 12 tonn, og gravemaskinsegmentet er det Gjerstad Products satser mest på.

- Her har vi potensiale til ytterligere vekst, til tross for at vi allerede i dag er markedsleder på 12-tonnsgravere og oppover. Nå satser vi i tillegg enda mer i gravemaskinsegmentet under 12 tonn, sier daglig leder Tor Kjetilson Moe til Byggeindustrien.

- Viktig å være her

Sørlands-firmaet med 22 ansatte leverer utstyr til anleggsmaskiner som blant annet HK-fester, skuffer, klyper og snøblader.

- Vi har et veldig stort produktspekter til gravere, hjullastere, veihøvler og dumpere. Å være her på Hellerudsletta er kjempeviktig for oss. Vi får vist frem produktene våre, vi treffer kunder og ikke minst får vi mange tilbakemeldinger som er viktig for Gjerstads utvikling i en bransje som er i vekst, sier Kjetilson Moe.

Omsetter godt

Han mener at anleggsbransjen generelt er heldige i nedgangstiden i oljeindustrien.

- Det virker som om myndighetene satser mer på landbasert infrastruktur, og for vår del har vi en bedre omsetning enn forventet. Jeg tror at 2015 kommer til å bli et godt år for oss, og at totalmarkedet i bransjen vil ligge omtrent på samme nivå som i fjor, sier Kjetilson Moe.