Det er på hvilken side av brua som skimtes i bakgrunnen, Grenlandsbrua, at en ny tilsvarende bru skal bygges som striden har stått.

Porsgrunns-politikerne vil endre E18-trase

Bystyret i Porsgrunn kom torsdag med sitt traseforslag for ny E-18 gjennom kommunen, og vil ha en ny vestvendt Grenlandsbru.

Det var innspill til det offentlige ettersynet som ble behandlet denne uka, selve kommunedelplanen for E18 Langangen – Rugtvedt er forventet behandlet i månedsskiftet august sepetember

Dersom Porsgrunns-politikerne får viljen sin vil denne plasseringen av brua gjøre prosjektet 100 millioner kroner dyrere, men betyr samtidig mindre inngrep i eksisterende boligmasse både i Brevik og Stathelle, melder Varden.

Statens vegvesen har tidligere foreslått å bygge ny bru på østsiden av den eksisterende brua. Dette med bakgrunn i at fjellmassene skal være bedre på den siden.

Porsgrunns-politikerne vil også at det legges inn en avkjøring fra den nye veien til Moheim på Eidanger, for å sikre vilkårene for den betydelige næringsaktiviteten i dette området.

Den nye fire-feltsveien fra Langangen til Rugtvedt har en beregnet prislapp på rundt syv milliarder kroner.

Statens Vegvesen uttaler til Byggeindustrien at de nå samler alle innspill for å levere dem til politisk behandling i månedsskiftet mai/juni.