Skandinavias salgsdirektør for Liebherr, Jörg Miethke (til høyre,) har sammen med ansvarlig for industrimaskiner i Liebherr Norge AS, Sigbjørn Gaasø, stor tro på den nye beltegraveren R 926 Compact.

Liebherr skal skynde seg langsomt

–Vi har som langsiktig mål å bli blant de tre, fire største maskinleverandørene i Norge, sier Liebherrs skandinaviske salgsdirektør, Jörg Miethke.

Den nye beltegraveren R 926 Compact er den maskinen det tyske Liebherr-konsernet ønsker å promotere sterkest under Vei og Anlegg, ifølge Miethke. Han har tro på at Liebherr vil få større og større markedsandeler i løpet av noen år.

–Vi føler at vi har et godt fotfeste i det norske markedet, og ikke minst har vi tro på at R 926 vil bite godt fra seg. I løpet av noen år, er det realistisk å ha som mål at vi blir blant de tre, fire største maskinleverandørene i Norge, sier Miethke til Byggeindustrien.

Ny motor
Liebherr R 926 Compact er en 27-tonns beltegraver som erstatter R 924 Compact. Maskinen har fått ny motor som tilfredsstiller Steg III.

–Den har dessuten en ny og komfortabel hytte, og helt nytt design. På verdensbasis er den blitt en stor suksess, og vi har mange bestillinger i Norge på maskinen, sier Miethke.

Optimalisert hydraulikksystem
Han forteller at den nye modellen har fått et eget optimalisert hydraulikksystem spesielt for det skandinaviske markedet.

–Med denne optimaliseringen kan man utføre alle hydraulikksystemer samtidig. Tidligere generasjoner maskiner har ikke hatt så koordinert hydraulikk. Viktig å merke seg er at den nye maskinen også har fått en reduksjon i drivstofforbruket på hele 25 prosent. Det er sensasjonelt, sier den skandinaviske salgsdirektøren.