–Vi forventer oss mye av Doosan DX 300-5, sier salgssjef Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin AS.

Rosendal Maskins nye flaggskip

Den nye beltegraveren Doosan DX 300-5 er den modellen Rosendal Maskin AS forventer seg mest av i 2015 i tillegg til DX 140.

– Dette blir den viktigste modellen for oss i år, og maskinen erstatter den gamle 3-serien i 30-tonns klassen. I tillegg forventer vi oss mye av 25-tonneren DX 255-5. Maskinene har for øvrig motor fra Scania, sier salgssjef Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin til Byggeindustrien.

Steg IV

Ny Doosan-modell er også hjulgraveren DX 170 W-5 med ny motor som tilfredsstiller utslippskravene til Steg IV.

– Nå har Doosan erstattet dieselpartikkelfilteret med Adblue i stedet. Maskinene i femserien har også fått helt nytt design, og blant annet kan sjåføren følge med på dieselforbruket på en skjerm i hytta. Nå har vi en stor range som vi virkelig har tro på at vil bli tatt godt i mot i markedet, sier Høgaas.

– Viktig bransjetreff

Han mener at bransjetreffet på Hellerudsletta er av stor betydning for Doosan- og Bobcat-importøren.

– Dette er en viktig arena for oss, og et sted hvor vi treffer både nye og gamle kunder, sier Høgaas.

Bobcat har kommet med den nye teleskoplasteren TL 358. Den løfter 5,8 meter høyt med tre tonn. Ny er også T 40180, som løfter 18 meter med fire tonn. Den har tatt over etter T 40170, sier Høgaas.

Suksessfaktorer

Han mener at moderne og solide maskiner, enkel servicetilgang og et landsdekkende servicenett, er suksessfaktorer for Rosendal Maskin.

– Så langt i år ligger vi på budsjett, og jeg tror 2015 ender ganske likt som i fjor, sier Høgaas.