<p>Produktsjef Ole Kristian Skauan og salgssjef Tor Erik Hammer er fornøyde med at Komatsus nye doser-serie er på plass i Norge.<br></p>

Etterlengtet Komatsu-doser

Endelig kan Hesselberg Maskin vise frem Komatsus nye strek 18 serie dosere.

- Dette er en av de første D85PX-18 doserne som har kommet til Europa. Den er solgt til Feiring Bruk som allerede har tre dosere av den tidligere modellen, forteller Ole Kristian Skauan, produktsjef i Hesselberg Maskin.

På Vei og Anlegg standen viser Hesselberg Maskin også frem lillebroren D65PX-18 som maskinleverandøren har solgt til Akershus Utleie.

- Vi er veldig fornøyd med at vi nå kan vise frem noen nye produkter på doser-siden. Vi har mange kunder som er veldig fornøyde med den gamle 85-modellen og flere har gått og ventet på at den nye modellen skal komme, forteller Skauan.

De nye doser-modellene kommer med nye steg fire motorer, men ifølge Skauan er det i hytta man ser den store forskjellen.

- Det er blant annet ny monitor, det er ryggekamera som kommer opp automatisk, og det er mye enklere menystyring. Hytta ser generelt mye mer moderne ut inni, sier Skauan.

Han forteller videre at Hesselberg Maskin også venter på å få inn en ny 65PXI-18 med automatisk maskinkontroll, som de skal bruk som demo-maskin. Maskinen Hesselberg maskin har bestilt blir den første i Europa med denne teknologien.

- Med automatisk maskinkontroll trenger man kun å legge inn hvordan prosjektet ser ut så er det nærmest bare å styre maskinen. Man velger hvor mye belastning man vil ha foran på skjæret så sørger maskinkontrollen for at bladet går helt av seg selv, forklarer Skauan.

Han tilføyer at doseren også vil være koblet opp mot Topcons Sitelink system som sørger for at man kan få ut alt av produksjonsinformasjon.

Hesselberg Maskin har også en rekke andre nyheter på plass. Blant annet flere modeller i den nye strek 11 serien gravemaskiner. Salgssjef Tom Erik Hammer trekker også frem den siste generasjonen hybridgraver som Hesselberg Maskin har stort fokus på.

- Vi har etter hvert fått mange forøyde kunder med hybridmaskiner og vi tror at hybrid er kommet for å bli, sier han.

Den første maskinen i Norge av hjulgraveren PW148-10 er også på plass på Hesselberg Maskins Vei og Anlegg stand.

En liten nyhet er også Bomags såkalte Stone Guard vibratorplate som er spesiallaget for kjøring på belegningsstein.

- Vi prøver å vise frem hel bredden vår, sier Hammer.