Ny teknologi skal blant annet gi tryggere skoleveier og veiarbeidsområder. Stian Auen viser blant annet skilt der farten kan endres ved hjelp av mobilen som styringsalternativ.

Høy sikkerhet på Vei og Anlegg

- Vi er her med helt nye sikkerhetssystemer som skal trygge samferdselen i Norge. Noen enkle patenterte løsninger kan spare menneskeliv, sier Stian Auen i Brødrene Dahl.

- Ingen norske arenaer er bedre en denne messen for å nå ut med budskapet vårt. Nå ser vi virkelig fram til å informere beslutningstakere og entreprenører om produkter som ikke bare forenkler daglig arbeid på norske veier, men som også trygger trafikanter og veiarbeidere, forklarer Auen, leder for samferdsel i Brødrene Dahl i en pressemelding.

Onsdag åpnet Vei og Anlegg 2015 på Hellerudsletta, og fram til søndag er det ventet opp mot 20 000 besøkende. Brødrene Dahl, som mange kjenner som VVS-grossist, har en betydelig satsning innen vann, avløp, og ikke minst samferdsel under messedagene.

– Vi har hatt en kraftig vekst de senere årene, noe som ikke minst skyldes patenterte produkter som vi forhandler på vegne av våre partnere. Her på messa er det stort fokus på sikkerhet, og vi skal være med både å bedre arbeidsforhold og øke tryggheten langs norsk veier, sier Stian Auen.

- Skiltmaster i aluminium fra Lattix har reddet mange liv, og vi er stolte av at nettopp dette produktet er norsk. Det at masten er my slik at den kollapser også ved krasj høyere opp, gjør at Lattix distanserer seg fra avskjæringsløsninger og tradisjonelle bruddboltsmaster der treffpunktet bør være rett over fotplaten. Spesielt er dette viktig ved montering i dype grøfter.

En annen norsk nyhet Brødrene Dahl viser på messa et dynamisk fartsgrenseskilt som kan endres via fjernstyrte løsninger.

– Hittil har vi hatt hastighetsregulering for bestemte tider på døgnet som et i suppleringsskilt under fartsgrenseskilt. Nå kan reguleringen av fart foretas for eksempel av Veitrafikksentralen via mobilen. Teknikken, som er utviklet av Arne Skauge Johannessen fra Horten, kan øker respekten for gjeldene hastighet hos bilistene, noe som igjen trygger for eksempel skolebarna i den tiden de er på veien.

Brødrene Dahl er også på messen med helt nye støyskjermer, et miljøvennlig alternativ med lave levetidskostnader. PlastRex støyskjermer er produsert av gjenbrukt plastavfall fra Sverige og Norge, og skjermene kan igjen resirkuleres når deres levetid er over.

– Disse skjermene gleder vi oss til å rulle ut i det norske markedet. Første kunde har allerede tatt PlastRex i bruk, og her på Vei og Anlegg 2015 håper vi flere får øynene opp for disse miljøvennlige løsningene, avslutter Auen.