Egil Skavang gratuleres av både tidligere styreleder Eva Paulshus og nåværede styrelrder i Arkitektbedriftene Lars Jarle Nore.Jon Sandnes gratulerer jubilanten.Liv Kari Skudal Hansteen i RIF.Hanne Rønneberg i SINTEF Byggforsk.Per Jæger i Boligprodusentene overrekker gave.Einar Emil Karud, styreleder i Arkitektbedriftene Forsikringsservice.Morten Lie i DIBK.Anette Søby Bakker, juridisk rådgiver i Arkitektbedriftene.

Næringen feiret arkitektsjefen

En rekke ledere fra byggenæringen var onsdag til stede for å feire Egil Skavangs 60-årsdag hos Arkitektbedriftene på Majorstuen.

Jubilanten kunne glede seg over en lang rekke gaver, flere bursdagssanger og andre musikalske innslag - blant annet en spesialbestilt rap fra foreningens ansatte i anledning 60-årsferingen.

Egil Skavang har arbeidet hele livet i byggenæringen. Han valgte bort en advokatutdanning til fordel for å utdanne seg til tømrer og senere bygningsingeniør, og har hatt en rekke posisjoner i ulike deler av næringen opp gjennom årene. Mest kjent i næringen er han nok for sitt arbeid med Byggekostnadsprogrammet for noen år tilbake og ikke minst hans nåværende posisjon som adm. dir. i Arkitektbedriftene, hvor han har arbeidet siden 2010.

Som leder for landets arkitekter har han hatt utadvendt rolle – og har virkelig frontet arkitektstanden på en god måte.

Han har prioritert nytekning og det og utvikle gode samhandlingsmønster på tvers av de ulike bransjene gjennom sitt virke. Dette var også elementer som kom frem i de mange gratulasjonstalene. Selv prioriterte han blant annet å fremheve næringens viktige oppdrag i det å bygge samfunnet videre.

- Det er viktig å kunne glede seg over å skape og sette opp bygg, og kunne si at dette har jeg vært med på å realisere, uttalte han.

Byggeindustrien gratulerer jubilanten, som formelt runder 60 år torsdag.