Konsernsjef Arne Giske i Veidekke. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Gladmelding til Veidekkes generalforsamling

- Meldingen på bygg.no om at Veidekke lå lavest på tidenes største veikontrakt, kom samme dag som generalforsamlingen, og det var selvsagt en god nyhet å presentere, sier konsernsjef Arne Giske som er optimist når det gjelder den videre utviklingen i 2015.

- Selv om vi har et minusresultat er dette helt i tråd med det som er normale etter 1. kvartal i Veidekke. Årsaken er at asfaltvirksomheten enda ikke er kommet i gang. I tillegg er det bokført utgifter på to OPS-prosjekter. Inntektene kommer senere. I 1. kvartal i fjor hadde vi ellers en eiendomsgevinst i Sverige som vi ikke har i år, sier Giske, som mener at konsernet ligger godt an for å få et nytt bra år.

Hans prognose er at man får en omsetning tilsvarende med den man hadde i 2014.

Merker oljenedgangen

Giske forteller at Veidekke merker det som skjer innen oljevirksomheten. Spesielt gjelder det virksomheten i Stavanger-regionen og på Sørlandet. Samtidig peker han på at dette også gjøre vil føre til at presset i økonomien blir mindre. Veidekke-sjefen håper at dette vil føre til at staten øker sine infrastrukturinvesteringer

- På den annen side er virksomheten vår så stor at vi må ha betydelige ordrer inn hver måned for å sikre vekst. Det som gleder er at entreprenørvirksomheten vår i Norge utvikler seg veldig bra. Det ser veldig lyst ut på anleggssiden. Vi har allerede fått en stor kontrakt på E134 i Kongsberg, og går det som vi håper kan vi snart underskrive den store kontrakten på nær 2,3 milliarder kroner på den nye veien mellom Os og Bergen. Denne siste kontrakten vil sikre god sysselsetting i fem år fremover. Vi har mye folk i Bergensområdet som dermed vil ha sikker jobb lenge.

Stor ordrereserve

- I Norge har vi en ordrereserve på vel 11,2 milliarder kroner og da har vi ikke regnet med de jobbene som er nevnt overfor. I Sverige har vi en ordrereserve på 4,4 milliarder kroner, mens vi i Danmark har en ordrereserve på vel 1,1 milliarder kroner.

Det som ellers gleder Giske er det gode salget av boliger, samt at asfaltsesongen snart er i gang igjen.

- Vi har fått 34 prosent av de anbudene som Statens vegvesen lyste ut i vinter. Vi er Norges desidert største asfaltleverandør. I tillegg er vi nest størst når det gjelder drift og vedlikehold på vei. Vi har vunnet to nye vedlikeholdskontrakter slik at vi nå totalt har 25 løpende kontrakter som i gjennomsnitt har fem års varighet. Vi har 28 prosent økning i drift og vedlikehold, sier Giske.

Martin Mæland fortsatt styreleder

- Ellers er vi glad for at Martin Mæland fortsetter som styreleder i Veidekke. Vi hadde en god generalforsamling, og aksjonærene var rimelig fornøyd med å få et utbytte på kr. 3,50 pr aksje. Dette utbetales 19. mai, sier Giske, som ellers understreker viktigheten av HMS-arbeidet.

- Dette går foran alt i Veidekke, sier han.