Produktsjef Olav Hauer og teknisk support Dagfinn Søgård i Rosendal Maskin, er meget fornøyd med at de kan vise frem den splittr nye JCB-hjullasteren under Vei og Anlegg.

Splitter ny JCB-hjullaster

Rosendal Maskin AS presenterer den splitter nye hjullasteren JCB 457 på Vei og Anlegg.

Maskinen kommer direkte fra fabrikken og vises for første gang i Norge på Vei og Anlegg 2015. JCB 457 er en helt ny maskin – fullpakket av funksjoner som gir bedre produktivitet, lønnsomhet og sikkerhet. Denne kraftige modellen på 22 tonn er den første store hjullasteren fra JCB som møter Steg4-utslippskravene. Drivstoffbesparelsen er 16 prosent lavere enn forrige modell, skriver Rosendal Maskin i en pressemelding.

Forbedret arbeidsmiljø for operatøren har stått sentralt i utviklingsarbeidet, og JCB 457 er første modell som har den helt nye ComandPlus førerhytten. Støynivå på kun 68 dB, luftfjæret sete med varme og ventilasjon, nytt klimaanlegg, justerbare spaker og rattstamme, integrert ryggekamera og oppvarmede speiler gjør dette ifølge Rosendal Maskin til en god og sikker arbeidsplass for operatøren.

Kombinasjonen av nytt motordeksel i en del samt utformingen av motvekten gir en maskin som har et moderne design og god sikt i alle retninger, står det i pressemeldingen.

Som standard leveres modellen med MTU 6-sylindret Steg4 dieselmotor med maks 193kW/258 hk. Girkassen er av typen ZF Smooth shift med 4 gir forover og 3 bakover. 23,5x25 XHA Michelin dekk leveres også som standard. Maskinen har Limited Slip differensialer på begge aksler, heldekkende skjermer foran og bak, lys for kjøring på vei, ekstra arbeidslys foran og bak samt roterende varsellys.

I tillegg kan også med denne JCB-modellen skreddersys ved at kunden velger mellom alternativene 4-trinns girkasse eller 5-trinns med lock up, HT eller ZF lasteaggregat, tre ulike akseltyper samt joystick eller multi-lever. Maskinen kan også leveres i «wastemaster»-utgave spesialtilpasset for avfallshåndtering.

JCB 457 har ifølge Rosendal Maskin også en rekke andre nye funksjoner som gjør maskinen til et godt arbeidsverktøy for et bredt spekter av jobber. Rosendal Maskin har allerede mottatt bestilling på to nye JCB 457 før maskinen vises i Norge.