Volvo-maskinene har stor plass på Hellerudsletta – en stand på nærmere 3800 kvadratmeter.

Volvo-skryt til Vei og Anlegg: - Fantastisk treffplass

Volvo Maskin AS har rigget seg til på Hellerudsletta, og markedssjef David Kristianslund ser spesielt frem til å treffe maskinførerne til Volvos kunder.

– Vei og Anlegg er en fantastisk treffplass for bransjen, og ikke minst et nyttig bransjetreff for maskinførerne. Vi treffer dem sjeldnere enn eierne av maskinene, men tilbakemeldingene de gir oss, er desto nyttigere for oss. Det er maskinførernes tilbakemeldinger som vi bringer videre til fabrikkene, sier Kristianslund til Byggeindustrien I forbindelse med Volvos pressekonferanse I ettermiddag.

Gedigen stand
Volvo Maskin har en stand på hele 3772 kvadratmeter med 38 maskiner på Hellerudsletta. I tillegg har de et demoområde på 1000 kvadratmeter med åtte maskiner, samt flere maskiner hos utstyrsleverandører og utleieselskaper.

Hjullasterpremiere
Mange nye modeller i forskjellige segmenter vises frem, og ifølge Kristianslund er det verdenspremiere på hjullasteren L70H.

– De nye hjullasterne L60H, L70H og L90H har blant annet lavere utslipp, lavere støynivå og en ny konverter. For det norske markedet har vi dessuten lansert trepunkts sikkerhetsbelte som en ekstra sikkerhetsdetalj, sier Kristianslund.

Sterkere korthekkmaskiner
Ellers er de nye korthekkmaskinene ECR145EL og ECR235EL på plass. Maskinene er blitt sterkere og raskere, en mer presis hydraulikk og ikke minst en vesentlig forbedring av førerhytta.

– Den er blitt både lengre og bredere, noe som gir bedre benplass og bedre sikt. Vi mener at maskinene har et stort potensiale i Norge, sier markedssjefen.

– Gode tilbakemeldinger
En av de aller viktigste maskinene fra Volvo, er beltegraveren EC220EL – en maskin Kristianslund venter seg mye av.

– Vi har så langt fått fantastiske tilbakemeldinger fra kundene våre på denne modellen, sier han.

Ny asfaltvals
For øvrig viser Volvo Maskin blant annet frem multilasteren MC155C, og den nyutviklete rammestyrte asfaltvalsen DD105. Sistnevnte har blant annet sideforskyvbart sete.

– Jeg kan røpe at det ventes flere modeller i denne serien fremover, sier Kristianslund.