Anleggsarbeider påkjørt av råkjører

Da anleggsarbeider Ole-Martin Nordby i selskapet Carl. C. Fon forsøkte å hindre en bil fra å kjøre ulovlig gjennom Johs. Haugerudsvei i Bærum, ga sjåføren gass og kjørte på ham.

Ifølge budstikka.no lå Nordby på panseret til bilen i ca. 12 meter før stanset villkjøringen. Nordby er en av dem som er med på å bygge en ny rundkjøring i krysset Bærumsveien – Johs. Haugerudsvei, sistnevnte en vei som er stengt under anleggsarbeidet.

– Mange trosser forbudet
HMS-rådgiver Frank Karenstuen i Statens vegvesen, og anleggsleder Ulf Lundaby, sier til budstikka.no at mange bilister trosser forbudet mot å benytte den stengte veien.

– Ved slike prosjekter er det en utfordring å få folk til å respektere endret kjøremønster. For Statens vegvesen står hensynet til helse, miljø og sikkerhet øverst på prioriteringslisten, sier Karenstuen.

Sjåføren stakk av
Seksjonssjef Stig Wettre-Johnsen i Asker og Bærum politidistrikt sier til budstikka.no at politiet har vært i Johs. Haugerudsvei og flyttet på skilter for at bilistene tidligere skal bli oppmerksom på at veien er stengt. Han understreker at påkjørselen av Nordby er fullstendig uakseptabel.

– Om vi hadde vært på stedet, hadde vi nok vurdert om sjåføren fikk beholde førerkortet, sier Wettre-Johnsen.

Kolleger av Nordby fikk notert bilnummeret før sjåføren stakk av, og hendelsen er politianmeldt.