Lanserer nytt membransystem i Norge

SL Gruppen AS har nå gjort en avtale med BITUM Danmark AS for å bli leverandør av deres membransystem.

Det danske selskapet BITUM Danmark AS leverer produktet Flexigum. SL Gruppen AS vil med selskapet SealTech AS utføre legging av membransystemet. Membranen er et to-komponent produkt med polymer latex. – Polymer latex gjør at Flexigum oppnår en helt spesiell elastisitet og kan derfor benyttes ved store temperatursvingninger fra +100 til -20 grader C, forteller Per Lauritzen, salgssjef i SealTech AS.

Flexigum påføres med sprøyting.
– Med sprøytemembran oppnås en sømløs overflate og samtidig sparer man tid på kapping og tilpassing. Flexigum og herderen sprøytes samtidig gjennom dysen i sprøytepistolen og koaguleringen skjer øyeblikkelig, heter det i en melding fra selskapet.

Flexigum er testet og skal være godkjent ift. vanntetting, radonsikring og er drikkevannsgodkjent.

– Vi har jobbet i over fem år for å kunne benytte et membransystem som Flexigum. Membransystemet har alle nødvendige tester og godkjenninger vi trenger for utførelse av våre prosjekter, forteller Lauritzen.

De første prosjektene i Norge med utførelse i 2015: De har flere utførte jobber i 2015 på referanselisten, som blant annet 4.300 kvm. med vanntetting av vegger og betongdekke for AF Gruppen på Møller Bil i Ski og 450 kvm. med vanntetting av vegger for Con Form på Nyhavn brygge i Stavanger.