Nyåpnet show-rom hos Wienerberger

I Brobekkveien 40 i Oslo burde det være muligheter for å finne svar på det meste du ikke visste du lurte på om teglstein.

Tegl på veggen, tegl på taket og tegl på gulvet - alt dette skal du finne du ideer til i det nyåpnede show-rommet hos Wienerberger.

De har fått på plass et komplett sortiment, fra den enkleste røde tegl til de mer spesielle astro- og metallinspirerte tegltypene. All teglstein på det norske markedet importeres og Wienerberger har tilgang til teglprodukter fra over 200 fabrikker i Europa.

Tegl er et av de eldste byggematerialene vi kjenner og er et keramisk naturprodukt basert på de fire elementer: Luft – ild – vann og jord. Kjenner du forresten til begrepene engobering og glasering- eller at størrelsen på en teglstein har vært relativ lik i århundrer, et resultat av at man skulle kunne løfte den med en hånd?

Teglstein får dessuten farge fra egenskapene til den leiren som benyttes. Fargen vil fra naturens side oftest være gul, rød eller brun, avhengig av leiras kvalitet. Innholdet av jernoksid gir rødlige farger ved brenning, mens kalkholdig leire gir gulfarget tegl.