Avdelingsdirektør vegavdeling Møre og Romsdal

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist17.05.2015

Statens vegvesen Region midt omfatter Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag med en forventet omsetning på over 6 mrd. kroner i 2015. Vegavdeling Møre og Romsdal har ansvaret for riks- og fylkesvegnettet i Møre og Romsdal. Du vil som avdelingsdirektør lede en avdeling med 2 seksjonsledere og 77 medarbeidere, fordelt på en vegseksjon, en plan- og trafikkseksjon og en mindre stab. Avdelingen vil i 2015 omsette for i underkant av 1,3 milliard kroner. Kontorsted for stillingen er Molde.

Viktigste arbeidsoppgaver
Avdelingsdirektøren rapporterer direkte til regionvegsjefen i Region midt. I tillegg til å lede egen avdeling inngår stillingen i regionvegsjefens ledergruppe, og er således aktivt med i ledelsen og utviklingen av hele regionen. Stillingen innebærer utstrakt kontakt og samarbeid med andre enheter i Vegvesenet og eksterne samarbeidspartnere.

Vegavdelingen har ansvar for
Forvaltning, drift og utvikling av riksvegnettet i fylket på vegne av staten.
Forvaltning, drift og utvikling av et betydelig fylkesvegnett på vegne av Møre og Romsdal fylkeskommune.

Kvalifikasjoner
Vi krever at du har minimum fire års utdanning fra universitet eller høgskole. Du har ledererfaring med gode resultater fra offentlig og/eller privat virksomhet. Det er ønskelig med god forståelse og kjennskap til offentlig forvaltning, samferdselssektoren, politiske prosesser og hvordan samfunnet fungerer. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ønsker vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Vi legger stor vekt på at du har de personlige egenskapene som trengs for å lede en så stor avdeling. Du er en entusiastisk, resultatorientert og handlekraftig leder som kommuniserer godt både internt og eksternt. Du har gode samarbeidsegenskaper og evner å motivere og utvikle dem du jobber sammen med.

Du må påregne en del reisevirksomhet. Stillingen forutsetter at du har sikkerhetsklarering eller at slik kan gis.

Et godt sted å jobbe
Vi tilbyr ryddige og gode statlige tilsettingsvilkår, herunder lønn etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk samt særskilt godtgjørelse som kompensasjon for tilgjengelighet og ubekvem arbeidstid. Statens vegvesen har egne lederutviklingsprogram og et sterkt fokus på faglig og personlig utvikling.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Mer informasjon og søknad
Spørsmål om stillingen rettes til regionvegsjef Berit Brendskag Lied, tlf 971 30 087.

Søknad med CV sendes via vegvesen.no/jobb senest 17. mai 2015.

Originale vitnemål og attester tas med til et eventuelt intervju, samt kopier av disse.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. En anmodning om å være unntatt offentlighet må grundig begrunnes i søknaden med hjemmel i § 25 i offentlighetsloven. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Vis flere stillinger: