I Kristine Bonnevies hus er betongsøyler med særpreg fra 70-tallet forent med moderne og lyse flater og retroinspirert interiør. Himlingene ivaretar et moderne uttrykk.

Tak med stil i studentenes nye storstue

Dyrø og Moen AS Arkitekter MNAL fikk oppdraget med å skape praktiske og stilfulle studentarealer og en ny storstue for biologistudentene ved Blindern. Arkitekten er godt fornøyd med at himlingene følger stilen og dekker lokalenes behov.

Arkitekt Marte Toresen ønsket himlingsløsninger som ivaretok det enkle uttrykket og ga et behagelig innemiljø. Det ble derfor valgt himlingsplater med integrert belysning, slik at det var mulig å unngå tradisjonelle skinner.

Trenger gode standardløsninger

– Vi er glade for at det er leverandører som utvikler seg på dette området. Vi måtte jobbe litt for å få på plass akkurat den løsningen vi ønsket, fordi dette fortsatt er et nokså nytt produkt. Det er slike standardløsninger vi ønsker oss mer av, uten at det sprenger budsjettene for byggherre, sier arkitekt Marte Toresen, som har styrt planleggingen av de nye lokalene ved Kristine Bonnevies Hus. Løsningene gir også god tilpasning av ventilasjon i taket.

Spennende materialvalg

– Det er mye spennende materialvalg for bygget. Blant annet er disse lyddempende veggplatene et funksjonelt og dekorativt element, sier Toresen og viser til veggplater med bølgestruktur. Hun ønsker nye produkter velkommen på markedet for himlinger, som ivaretar både funksjon og stil, og er konkurransedyktige på pris.

– Vi ser økt betalingsvilje for løsninger som gir det rette uttrykket, også i taket. Det er også viktig at platene enkelt kan demonteres når det blir behov for vedlikehold. Da er dette produkter vi vil velge igjen, sier Toresen.

God dialog med arkitekten

– Vi ser fordelene med å levere en himlingsløsning der flere fag kan integreres i større grad. Visuelt sett gir det et langt mer ryddig og ikke minst mer moderne uttrykk, forklarer Halvor Berg, prosjekteringsrådgiver i Glava.

– I tillegg er det en fordel at belysningen er ferdig integrert fra fabrikk, framfor å måtte tilpasse dette på byggeplass. Det effektiviserer monteringen.

Teknisk gode løsninger

– Rent teknisk er disse produktene svært bra, og ivaretar dagens krav til både lyd, lys og miljø. Vi setter stor pris på slike prosjekter, der arkitekten kan, og vil, stå opp for egne meninger, og får fram gjennomførte løsninger. Vi har fokus på å følge prosjekter gjennom alle faser for å ivareta kommunikasjonen, og sikre et bra sluttresultat, sier Berg. Himlingene som er valgt i bygget på Blindern er Ecophon Focus LP.