Statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet kan si lite om plasseringen av det nye veiselskapet. Arkivfoto: Truls Tunmo.

Åpent om veiselskap-plassering – jobber med styresammensetning

- Så langt har vi hatt lite fokus på hvor det nye veiselskapet skal ligge, sier Bård Hoksrud statssekretær i Samferdselsdepartementet. Men styret i selskapet vil trolig være på plass innen kort tid.

Bård Hoksrud (FrP) kan foreløpig si svært lite om både plasseringen av det nye veiselskapet og hvilke kriterier som vil bli vektlagt når lokasjon for veiselskapet skal velges.

- Jeg skjønner at folk er opptatt av plasseringen blant annet med tanke på arbeidsplasser, og vi har registrert at det er mange som er ute i media med innspill på hvor veiselskapet bør legges, men så langt har vi fokusert på andre ting blant annet finansiering og strekningene som skal inn i veiselskapets portefølje, sier Hoksrud til Byggeindustrien.

Det har kommet innspill på at veiselskapet ikke bør legges til Oslo. Kan du utelukke Oslo?

- Jeg har ikke lyst til å spekulere i hvor veiselskapet bør eller ikke bør legges. Noen mener det er naturlig å legge det et annet sted enn Oslo i og med at Vegdirektoratet ligger i Oslo. Det kan sikkert være et argument, men vi må ta mange avveininger og høre mange argumenter før lokasjon blir bestemt, svarer Hoksrud.

Statssekretæren kan heller ikke garantere at veiselskapet blir lagt i tilknytning til en av de sju veistrekningene som legges i oppstartsporteføljen.

- Mange mener at veiselskapet må legges nær en av strekningene som er valgt ut, men dette er et selskap som skal utvikle seg videre og bygge ut flere strekninger enn de sju som blir lagt inn fra starten, sier Hoksrud.

FrP-politikeren er fornøyd med at de omsider har fått fastsatt en del av de formelle rammene for veiselskapet, men han legger ikke skjul på at de er utålmodige med å få på plass flere brikker slik at veiselskapet kan komme i gang med byggingen. Statssekretæren tror ting vil skje fort fremover og han håper det vil være byggeaktivitet ved flere av strekningene allerede i 2017.

- Det første vi skal få på plass er veiselskapets styre og det vil skje i løpet av kort tid, opplyser Hoksrud.

Hoksrud ønsker at styret skal spille en sentral for den videre utviklingen av selskapet.

- Vi ønsker oss et aktivt styre som skal komme med innspill på både plassering og hvordan selskapet skal jobbe fremover, sier Hoksrud.

- Vil byggenæringen være representert i styret?

- Det er mange faktorer som blir vurdert når man setter opp et slikt styre, men jeg har ikke noe lyst til å gå noe nærmere inn på dette før vi skal presentere styret, sier Hoksrud.