Direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede (f.v.), prosjektleder Olaf Stene og nestleder i EBAO, John Ivar Mejlænder-Larsen. (Foto: Siri Stang/BNL)

EBAO-krafttak for etikk og seriøsitet

Gjennom samtaler med hver enkelt, vil Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) bistå medlemmene i arbeidet med etikk og seriøsitet.

- Som entreprenører utfordres vi hver dag, både av useriøse aktører som ønsker innpass i kontraktskjeden og gjennom de valgene vi tar i egen bedrift. Både våre etiske standarder og hvilke kjøreregler vi setter for egen virksomhet avgjør om vi lykkes i å holde vår sti ren. Vi ønsker å bistå medlemmene i dette arbeidet, sier nestleder i EBAO, John Ivar Mejlænder-Larsen.

Direkte kontakt
Styret i EBAO har satt av betydelige ressurser til et eget etikk- og seriøsitetsprosjekt i 2015. Prosjektet knyttes både opp mot EBAs veileder og kurs "Ansvar – etterlevelse av lover og regler" og EBA og BNLs pågående arbeid med seriøsitet.

- I det daglige henger disse to områdene tett sammen, og vi ønsker derfor å kombinere temaene i ett prosjekt, forklarer Mejlænder–Larsen.

Direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede, forteller at medlemsbedriftene nå vil motta brev med beskrivelse av prosjektet, og at EBAO vil ta kontakt.

- Vi vil invitere oss inn til hver enkelt bedrift for å kartlegge behov og ønsker. Det som avdekkes gjennom samtalene kan lede til direkte veiledning og kurs hos den enkelte like mye som til større, felles arrangementer og tilbud i regi EBAO, sier Ystehede.

Egen prosjektleder
Olaf Stene, tidligere byutviklingsbyråd i Oslo og regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, er engasjert som prosjektleder og vil forestå kontakten med bedriftene. Han har det siste året vært tilknyttet EBAO i foreningens arbeid med utviklingen av politikk for effektive bo- og arbeidsmarkedsregioner. Nå utvides engasjementet til også å omfatte etikk og seriøsitet.

- Et spennende og viktig arbeid som det er gledelig at bygg- og anleggsnæringen tar på slikt alvor. Jeg ser frem mot mange og gode samtaler med bedriftene, sier Stene.

Administrerende direktør i BNL, Jon Sandnes, sier det er gledelig at EBAO gjør et slikt krafttak i arbeidet med etikk og seriøsitet.

- Vi kommer ikke unna at arbeidet for en seriøs næring må skje i bedriftene selv. Da er det viktig å arbeide så konkret som mulig inn mot hver enkelt, sier Sandnes.