Icopal Ultra D er et nytt underlagsbelegg utviklet for ekstreme nordiske forhold (foto: Mats Samuelsson).

Nytt motstandsdyktig belegg for taket

Ultra D fra Icopal er et nytt underlagsbelegg særlig utviklet for ekstreme nordiske forhold. Med bredde på 1,2 meter og lett vekt gir det enklere og raskere tekking på taket.

Ultra D fungerer som et vannavledende sjikt under primærtekking som takstein, takshingel eller takpanner, og kan ligge utildekket i inntil to måneder under bygging.

Icopals portefølje av underlagsbelegg møter strenge krav til kvalitet og bruk. Med Ultra D utvides sortimentet med et belegg som er lett i vekt, enkelt å legge og kraftig konstruert. Det er diffusjonstett og beregnet på luftede tretak-konstruksjoner med fall på over seks grader. Sandwichkonstruksjonen gir underlaget god strekk- og rivestyrke, SBS-asfalten gir god fleksibilitet og kuldemykhet.

Ultra D på rull. Bredden er 1,2 meter.

- Ultra D er spesielt utviklet for norske forhold, og konstruert for å motstå de stadig mer krevende værforholdene vi ser. For taktekkeren gjør bredden og vekten det til et enkelt belegg å legge. Det gjør byggingen mer effektiv. Underlagsbelegget beskytter mot regn og vær uten primærtekking i inntil to måneder, sier Håkan Magnusson, Norgessjef i Icopal i en pressemelding.

Ultra D leveres på rull av 25 meter, med en bredde på hele 1,2 meter. Ultra D rulles ut, og spikres etter at dekkfolien er fjernet. Til slutt klebes omlegget sammen og fikseres med det selvklebende omlegget ved å tråkke det til. Deretter legges primærtekking.