Håkon Tjomsland. Foto: Jesper Damon Stokke / NCC

NCC-kvartal på nivå med fjoråret - lav asfaltaktivitet trekker ned

Lavsesong for asfalt gjør at NCCs norske virksomhet lander på et negativt resultat i årets første kvartal, men tallene er en forbedring fra samme periode i fjor.

NCC i Norge omsatte i første kvartal for MNOK 1 637 (1 640), og forbedret resultatet i forhold til samme periode i fjor, MNOK -69 (-75). Ordreinngangen går noe ned, samtidig som ordrereserven styrker seg med MNOK 764.

Ordrereserven per 31. mars var MNOK 8 590 (7 826) og ordreinngangen i første kvartal var MNOK 1 904 (2 164).

- Første kvartal preges alltid av lav sesongmessig aktivitet i asfaltvirksomheten, som gir effekt på det samlede resultatet. For NCCs samlede virksomhet i Norge er produksjon og ordreinngang på nivå med fjoråret, samtidig som vi har en solid ordrereserve, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway.

Positiv utvikling fortsetter
NCCs entreprenørvirksomhet, NCC Construction Norway, forsetter den positive resultatutvikling også i første kvartal 2015 og leverer resultatmessig det beste førstekvartalet siden 2010, med et driftsresultat på MNOK 27 (4). Ordreinngangen er svakere enn i 2014, men det er som ventet etter at selskapet i siste kvartal i fjor signerte to store infrastrukturkontraker. I dette kvartalet er det inngått tre større kontrakter i divisjon Bygg. Ordreinngang ble MNOK 929 (1 669).

Øvrige nøkkeltall er på nivå med fjoråret, omsetningen endte på MNOK 1 445 (1 413) og ordrereserven per 31. mars var MNOK 6 394 (6 276).

Blant de større kontraktene første kvartal er Abels Hus i Trondheim for KLP Eiendom og et boligprosjekt i Drammen for Losjeplassen Utvikling as. I april ble det også signert kontrakt med Undervisningsbygg KF om bygging av Brynsengfaret skol i Oslo.

Tre nye driftskontrakter
NCC Roads i Norge har tegnet tre nye driftskontrakter i første kvartal, i henholdsvis Arendal, Solør og Rjukan. Årets vintersesong innen veiservice er gjennomført som forventet.

Asfaltvirksomheten har som normalt hatt lav aktivitet i første kvartal, og ordreinngangen etter Statens vegvesens anbudsrunder er noe lavere enn forventet. Salget av steinmaterialer er høyere enn i fjor.

Lysaker Polaris solgt
NCC Property Development i Norge meldte i første kvartal om salg av kontorbygget Lysaker Polaris til Storebrand Eiendomsfond Norge KS. Transaksjonen er basert på en eiendomsverdi på MNOK 785 og har resultateffekt i 3. kvartal i år.

Samordning av boligutviklingen
I NCCs arbeid med å bygge og utvikle en sterkere markedsposisjon for boligutviklingsvirksomheten ble NCC Bolig i Norge og Danmark samordnet i én organisasjon i første kvartal 2015. Torben Modvig, sjef for NCC Bolig i Danmark, fikk ansvaret for NCC Bolig i Norge og Danmark.

I første kvartal har NCC Bolig både solgt og overlevert flere boliger enn i samme periode i fjor. 18. mars fikk NCC Bolig Prognosesentrets årlige pris for kundetilfredshet, for prosjektet Hukenbekken i Asker.

NCC og arbeidsmiljø
NCC Constructions H-verdi i perioden 1. april 2014 til 31. mars 2015, inkludert underentreprenører, var 2,8 og sykefraværet var 4,3. Tilsvarende tall per 31. mars 2014 var henholdsvis 4,1 og 4,7.