Opptil 400 ansatte må gå i Reinertsen

Leverandørkonsernet Reinertsen kommer trolig til å si opp mellom 350 og 400 ansatte på grunn av nedgangstidene i oljesektoren.

De som nå må belage seg på å gå fra jobbene sine, har vært permittert siden desember i fjor. Flesteparten er ingeniører som jobber i Bergen og Trondheim. Beskjeden ble formidlet på allmøter i hele konsernet tirsdag, ifølge Sysla.

Begrunnelsen er nedgangstider i hele petroleumssektoren og dermed mindre å gjøre også for selskapet som leverer alt fra prosjektutvikling til utførelse, installasjon og drift. Reinertsen har i dag 2.700 ansatte i Norge, mens ytterligere rundt 100 personer er ansatt utenfor landets grenser.

– Vi hadde håpet at aktiviteten skulle ta seg opp, slik at vi kunne ta de ansatte tilbake på jobb. Men slik situasjonen har utviklet seg, har vi i dag måttet informere om at vi mest sannsynlig vil måtte gå til oppsigelser, sier Geir Suul, direktør for forretningsutvikling i Reinertsen-konsernet.

Han beskriver markedet så langt i år som vanskelig. Det er særlig innenfor modifikasjon og vedlikehold at ordrene er uteblitt.