F.v. Eldrebyråd Aud Kvalbein, administrerende direktør Bjørn Tore Hagness i Backe Prosjekt og administrerende direktør Arne Landmark, AS Ing. Gunnar M. Backe.

Gravestart for Oslos første OPS-sykehjem

Utbygger og entreprenør i Backe Gruppen markerte i dag sammen med sykehjemsetaten og eldrebyråd Aud Kvalbein, gravestarten ved sykehjemmet i Henrik Sørensensvei i Oslo. 

Sykehjemmet på Ellingsrud er det første som bygges etter OPS-modellen (offentlig-privat-samarbeid) i Oslo.

- På vegne av Backe Gruppen som i prosjektet er representert ved utbygger Backe Prosjekt og entreprenør Gunnar M. Backe vil jeg takke Oslo kommune ved sykehjemsetaten for tilliten de har gitt oss ved å få lov til å utvikle, bygge og leie ut et nytt bygg til virksomheten deres. Sykehjemmet som skal bygges i Henrik Sørensensvei på Ellingsrud er stort og viktig prosjekt for oss, sa administrerende direktør Bjørn Tore Hagness i Backe Prosjekt under markeringen.

Erfaren OPS-utbygger

Backe Gruppen har gode erfaringer i gjennomføringen av OPS-prosjekter. Under byggestarten nevnte Hagness to politihus, ett på Hamar og ett på Gran, samt en skole på Skedsmo og et arkivbygg på Kongsberg som eksempler på prosjekter der OPS har vært brukt. 

- Vi skal også overlevere en ny skole til Oslo kommune på Granstangen som også er et OPS-prosjekt. Skolen står ferdig til skolestart, sa Hagness. 

Lang prosess

Han la til at det har vært en lang prosess for å komme i gang med sykehjemmet i Oslo. 

- Så tidlig som i november 2012 var vi på oppstartsmøte for dette prosjektet. To og et halvt år senere har vi gravestart-markering. Det er mange som har jobbet målrettet i denne perioden. Jeg vil takke Oslo kommune for godt og konstruktivt samarbeid i hele prosessen. Fra forhandling, kontrahering, via prosjektutvikling og nå til sist gjennom detaljprosjektering. Jeg ønsker å fremheve den positive ånden som har preget samarbeidet, og det er mange som har vært involvert, sa Hagness. 

Fornøyd byråd

Også eldrebyråd Aud Kvalbein (Krf) var fornøyd med å være i gang med sykehjemsprosjektet. 

- 146 av våre mest sårbare innbyggere i Oslo skal få plass her i dette 17.000 kvadratmeter store langtidssykehjemmet, sa Kvalbein og tilføyde at bystyret har vært veldig opptatt av å gjennomføre prosjektet etter OPS-modellen. 

Hun takket også Backe Gruppen for prosessen og et godt samarbeid.