Johnny Alvarsson, Indutrade (t.v.) og Rune Arnhoff, Relekta

Relekta solgt til svensk selskap

Relekta-Gruppen med selskapene Relekta AS, Norsk Industriolje AS og Relekta Service AS ble 23. april solgt til det svenske selskapet Indutrade AB.

- For Relekta var Indutrade et naturlig valg da de er langsiktige og har som forretningsfilosofi å videreutvikle eksisterende suksesskonsepter. Vi ser frem til å vokse ytterligere og ta nye markedsandeler i Norge og resten av Norden i samarbeid med Indutrade og deres nettverk av bedrifter , sier daglig leder og gründer Rune Arnhoff.

Relekta-gruppen er en ledende aktør på det norske markedet innen reparasjons- og vedlikeholdsprodukter. De markedsfører blant annet den kjente Tec7-serien i Norge og Sverige. Konsernet har over 100 ansatte, og omsatte i fjor for 220 millioner kroner.

- Kjøpet av Relekta gjør at vi forsterker vår posisjon på bygge-, reparasjons- og vedlikeholdsmarkedet, sier Johnny Alvarsson, VD hos Indutrade.

Relektas nye eiere er notert på Nasdaq Stockholm-børsen. Selv skriver de at de markedsfører og selger komponenter, systemer og tjenester med høyt teknikkinnhold innen utvalgte nisjer. De omsatte for 9,7 milliarder svenske kroner i 2014.